Belföld

Lezárult a soproni Belváros felújítása

Megnyitották a Tűztorony épületegyüttesben a Kulcspont látogató központ első emeltén üzemelő Museum Cafe közösségi teret.

A megnyitón dr. Fodor Tamás polgármester örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy a Belváros és a Tűztorony felújítása méltó zárásaként sikerült egy olyan közösségi teret létrehozni, amelyben a múlt értékeit beleillesztették a jelenbe, egy igényes szabadidős, közösségi helyiség kialakításával. A helyiség több mint egy kávézó, hiszen programok helyszíneként kiállításoknak is helyt ad majd, mint ahogyan a megnyitón az AMI alkotóinak munkáit tekinthették meg az érdeklődők az üvegfalakon – írja a Sopron.hu

A Belváros felújítása sikeres – mondta a polgármester, a mű elkészült és öröm látni ahogyan megtelik élettel, ahogyan a soproniak és a vendégek birtokba veszik.

A megvalósult fejlesztéseknek: a Belváros felújításának, a Tűztorony felújításának, a Várfalsétány kialakításának és a Kulcspont látogatóközpont megnyitásának, most pedig az igényes kávéző megnyitásának mindannyian nyertesei vagyunk – mondta Sopron polgármestere.

A Tűztorony tövében megnyitott új kávézót Barna Máté atya szentelte fel az ünnepélyes megnyitó alkalmával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik