Belföld

A Jobbik feljelentést tesz

A Jobbik feljelentést tesz a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása után járó juttatásokkal kapcsolatos visszaélések miatt – jelentette be csütörtökön Sneider Tamás.

Az ellenzéki párt alelnöke, a szociális bizottság elnöke közölte: feljelentésüket az Állami Számvevőszéknek a juttatások kifizetését vizsgáló jelentésére alapozva teszik meg. A bizottság által megtárgyalt jelentés ugyanis többek között megállapította, hogy a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának támogatási rendszere 2005-ben indult, de csak az első két évben volt pályázat, azután normatív támogatással osztották szét a pénzt.

2005-től 2011-ig összesen 202 milliárd forint jutott e célra. Ebből szabálytalan felhasználás miatt 1,9 milliárd forintot kellene visszafizetni, ám eddig csak 30 millió forint érkezett vissza. Emellett a jelentés azt is megállapítja, hogy a támogatás növekedése ellenére a foglalkoztatottak száma csökkent. Sneider Tamás hangsúlyozta: a Jobbik az elszámoltatás reményében tesz feljelentést az ügyészségen, és kéri a nyomozó hatóságot, hogy részletesen vizsgálja ki ezeket a visszaéléseket, és találja meg a felelősöket az előző szocialista kormányok alatt történt jogsértésekért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik