Belföld

300 milliárdot kaszálhatunk a bevándorlóktól

Valószínűleg több ezren vásárolnak 250 ezer eurónyi (75 millió forint) állampapírt, a külföldi befektetőknek kidolgozott tartózkodási engedély megszerzéséért - írja a Blikk.

Felülmúlhatja a kormány elvárásait a letelepedési államkötvény. – Az elkövetkező két három évben egymilliárd euró (300 milliárd forint) értékben vásárolhatnak állampapírt olyan külföldiek, akik könnyebben szeretnék megszerezni a tartózkodási engedélyt – mondta a Blikknek Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője. Jelenleg 2-4 ezer az érdeklődők száma, a lap információi szerint felük kínai állampolgár, de vannak köztük indiaiak és oroszok is.

Az Európai Unión kívüli országból érkezők a kötvény megváltásával lényegében zökkenőmentesen telepedhetnek le. A tartózkodási vízum kiváltásához egyébként igazolni kellene a magyarországi lakhatást, a megélhetési forrásokat is.


Fotó: AFP / Mark Ralston

Magyarország nem az első, amely lehetővé teszi az állampolgárság megvásárlását. A világ legnépszerűbb bevándorlási helyszíneinek számító országokban viszonylag elterjedt a befektetéshez kapcsolódó zöld kártya vagy letelepedési engedély.

Ha kíváncsi arra, a nagyobb országok közül melyikbe milyen feltételekkel lehet bevándorolni kattintson ide!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik