Belföld

Telefonon rúgták ki a kórházigazgatót

Két héttel a főigazgatói pályázat lejárta előtt küldték el a tatabányai kórház vezetőjét.

Már nyolc hónapja nem tud főigazgatót állítani a EMMI a tatabányai kórház élére. Mostanra pedig olyannyira türelmét vesztette, hogy indoklás nélkül egyik napról a másikra felállította az ügyeket immár négy éve vivő főigazgatót, Kovács Józsefet – írja a Népszabadság.

Szabadságáról tartott hazafelé, amikor mobiltelefonon Török Krisztina, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) főigazgatója közölte vele: Balog Zoltán miniszter úr indoklás nélküli felmondással élt vele szemben. A munka törvénykönyve szerinti juttatásokra számíthat, azaz háromhavi jövedelemre és nem gördítenek akadályt elé, ha újra munkába állna valamelyik állami kórházban.

A tatabányai Szent Borbála kórház főigazgatói posztjára eddig háromszor hirdettek pályázatot, ebből tavaly kettőt eredménytelenek nyilvánítottak, a harmadik pedig március 18-án zárul. Kovács József kétszer pályázott, a legutóbbi viszont elkerülte a figyelmét – mondta a lapnak.

Az elbocsátásáról szóló hétfői MTI közlemény szerinte minősíthetetlen, az idézett számok nem fedik a kórház valós adatait: nincs annyi ágya, de adóssága sem, mint az abban leírtak. A szöveg pedig olyan színben tünteti fel, mintha az Állami Számvevőszék vizsgálata bármiben elmarasztalta volna, noha ez nem történt meg.

A Népszabadság a történtekről megkérdezte a GYEMSZI-t is, a hivatal azonban nem kívánt kérdéseinkre válaszolni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik