Belföld

Öltöztessük ünneplőbe Székesfehérvárt!

Idén tavasszal a 2013-as Szent István Emlékév jegyében hirdette meg a "Virágosabb és zöldebb Székesfehérvárért" közterületi és intézményi növényültetési pályázatát a Városgondnokság

A lakók és az intézmények az általuk kiválasztott helyszínen olyan növényeket ültethetnek, amilyeneket szeretnének. A város főkertésze, Spanyárné Halász Szilvia felveszi a kapcsolatot a pályázó lakókkal és közösségekkel, majd megnézi azt is, hogy milyen növényeket érdemes választani. Szakmai segítséget nyújtanak a rendszeres parkfenntartási ellenőrzések során is, megnézik, hogy megfelelő-e a növények gondozása.

Székesfehérvár Városgondnoksága minden olyan dolgot, ami pénzbe kerül, biztosít. Mindössze annyit várnak el a pályázóktól, hogy ültetés után gondozzák a növényeket.

Az elbírálásánál előnyt élvez, aki vállalja, hogy a lakókörnyezetében szemétgyűjtési akcióban vesz részt, de figyelembe veszik a beérkezési sorrendet és azt is, hogy a város melyik területét érinti a növénytelepítés. A társasházak körüli zöldterületre és az intézmények területére 80.000 Ft értékben, családi házas ingatlanok előtti közterületre pedig 25.000 Ft értékben kaphatnak növényt a pályázók. A programra idén az Emlékévre tekintettel emelt összeget, mintegy nyolcmillió forintot biztosít a Városgondnokság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik