Belföld

Nincs már közfoglalkoztatás a rendőrségen

rendőrség (police, )
rendőrség (police, )

Idén nincs, tavaly „jelentős számban" volt közfoglalkoztatás a rendőrségen.

Jelenleg a rendőrségen belül nincs közfoglalkoztatás, de 2012-ben „jelentős számban” volt rá példa. A képzettség nélküliek elsősorban határnyiladék-tisztítási, takarítói, segédmunkási, postázási és kézbesítési tevékenységet, a szakképzettek viszont a szakmájuknak megfelelő karbantartási és hibaelhárítási feladatokat végeztek – válaszolta a belügyminiszter Garai István Levente szocialista képviselő kérdésére, amelyben arról érdeklődött, hogy a tapasztalat nélküli közmunkások milyen színvonalú munkát tudnak végezni a rendőrségen.

Garai István úgy tudta, hogy Kecskeméten, a Rendőrkapitányság szabálysértési osztályán 3 hónapra közmunkásokat alkalmaznak, és a bűnmegelőzésre is került közmunkás. Mint kérdésében írja, a közmunkások „civilek, így semmit nem ismernek a szakmában, azaz képtelenek hasznos munkavégzésre”.

Pintér Sándor szerint viszont ez a megjegyzés „mélyen tükrözi” Garai hozzáállását a közfoglalkoztatáshoz.

A válaszban konkrét számok nincsenek, de szerepel, hogy a közfoglalkoztatottak a kijelölt munkát „lelkiismeretesen és alaposan” látták el, ezért a rendőri szervek számos közfoglalkoztatottat vettek föl közalkalmazotti, illetve munkavállalói állományba.

„Akik azt mondják, hogy a közfoglalkoztatás értelmetlen vagy haszontalan, azok lenézik a dolgos, segély helyett a munkát választó embereket” – zárul a miniszteri válasz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik