Belföld

Karácsony feljelenti a Médiatanácsot

karácsony gergely (karácsony gergely)
karácsony gergely (karácsony gergely)

A médiatanács Klubrádió ügyében mutatott viselkedése kimeríti a hivatali visszaélés fogalmát - véli a független képviselő.

Ismeretlen tettes ellen tesz feljelentést a Párbeszéd Magyarországért (PM) politikusa. Szerinte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának a Klubrádió ügyében mutatott viselkedése kimeríti a hivatali visszaélés fogalmát. A Médiatanács tagjai hivatalos személyek, akik másoknak szándékosan kárt okoznak azzal, hogy nem teljesítik a törvények által rájuk rótt feladatot – emlékeztetett közleményében.

A független képviselő utal rá, hogy a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság kedden hatályon kívül helyezte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának határozatát, amit tavaly decemberben hozott a Klubrádió által használt 95,3 MHz-es frekvencia pályázatával kapcsolatban. A bíróság új eljárásra kötelezte a hatóságot. A keddi döntés immár a negyedik ítélet volt, ami a médiatanács ellenében született.

A PM értetlenül áll a médiatanács kedden kiadott közleménye előtt, amely szerinte arra utal, hogy “a csupán fideszes tagokból álló testület megint ki akarna bújni a bírósági ítélet alól és újabb trükkökön gondolkodik azért, hogy el tudja hallgattatni az egyetlen ellenzéki hangvételű rádiót”.

A médiatanács szerint a budapesti 95,3 MHz-es frekvencia hasznosítására új eljárás keretében kerülhet sor, összhangban a bíróság döntésével. A testület új határozatának meghozataláig – hasonlóan a jogvita kialakulása óta eltelt időszakhoz – a Klubrádió továbbra is folyamatosan sugározhat – tartalmazza a hatóság közleménye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik