Belföld

Íme, a legönzetlenebb politikus

Egy KDNP-s képviselő ingyen odaadta irodáit Kisvárdán a járási hivatalnak – írja az Index.

Seszták Miklós családi-baráti cége tavaly decemberben vett egy háromszintes irodaházat Kisvárda központjában. Az ingatlanvásárlás tényét nem tették közzé, pedig az épületben az újonnan létrehozott járási hivatal nyitotta meg irodáit. A hivatalos közlés szerint a több tízmillió forintot érő irodaház ügyével a politikus érintettsége ellenére is minden rendben van, az új állami szervnek ugyanis semmilyen bérleti díjat nem kell fizetnie a tulajdonosnak.

A KDNP országgyűlési képviselője, aki egyben a kisvárdai önkormányzat politikusa is, azt állítja, nincs semmi furcsaság az ügyletben: a városnak szüksége volt a helyre, ő pedig – lévén a második leggazdagabb képviselő – megteheti, hogy ingyen adjon egy ingatlant.

Az Index cikke szerint a járási hivatal elhelyezéséről az új közigazgatási szerv létrehozásáról szóló törvény értelmében a helyi önkormányzatnak kellett gondoskodnia. A városházán éppen felújítási munkálatok kezdődtek, ezért tavaly ősszel többször is napirendre kellett tűzni az ideiglenes elhelyezés kérdését, amikor számba vették az önkormányzat szóba jöhető ingatlanait.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormányhivatalban arról tájékoztatták az Indexet, hogy a bérleti szerződést az önkormányzat kötötte, ezért Vinnai Győző kormánymegbízottnak nem kellett bérleti szerződést jóváhagynia, sőt nincs is jogszabályi felhatalmazása arra, hogy egy önkormányzat és egy harmadik fél között létrejött bérleti szerződés tartalmára vonatkozóan jóváhagyást gyakoroljon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik