Belföld

Elfelejtettek egy új államtitkárt

Egy hete tett esküt, a kormányzati honlapon még nyoma sincs.

Február 27-én tett esküt és vette át kinevezését öt új államtitkár, de az új vezetők közül csak kettő szerepel a megszokott módon, a kormányzati honlapon.

Mint írtuk, a legnagyobb mozgás az Emberi Erőforrás Minisztériumban volt, ahol négy új államtitkár foglalta el a pozícióját. Kovács Zoltán lett a társadalmi felzárkózásért, Klinghammer István a felsőoktatásért, Halász János a kultúráért felelős, Doncsev András pedig a parlamenti államtitkár. Emellett a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) kapott új társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkárt Balatoni Mónika személyében.

Március 6-án azonban minderről csak részlegesen tájékozódhatunk a kormányzat hivatalos honlapján. Kovács Zoltánt, Halász Jánost már életrajzzal, a pozíció megjelölésével és fotóval tünteti fel a kormany.hu, Doncsev Andrásnak a fotója még hiányzik.

Balatoni Mónikáról azt már megtudhatjuk, hogy ő a KIM társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, ugyanakkor semmilyen más adata, életrajza vagy tevékenysége nem szerepel a honlapon.

A „leghátrányosabb helyzetű” új államtitkár Klinghammer István, akinek nyoma sincs egyelőre a felsőoktatás első embereként. A honlapon ugyanakkor erről semmi nem tájékoztat, onnan azt tudjuk meg, hogy továbbra is egy kézben – Hoffmann Rózsa kezében – van a közoktatás és felsőoktatás.

Pedig az oktatási államtitkárságot Balog Zoltán miniszter kettéválasztotta, a köznevelésért valóban Hoffmann Rózsa felel továbbra is, de a felsőoktatás egy hete már Klinghammer területe.

Ő viszont az egész kormányzati honlapon egyetlen egyszer szerepel: egy március 5-i hír idézi az új államtitkár „Informatikai innovációs tudásközösség Európában” című konferencián elhangzott beszédét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik