Belföld

Adósságrendezéssel zsarolnak Harkányban

Előrehozott önkormányzati választás (Választás, Urna, Szavazás)
Előrehozott önkormányzati választás (Választás, Urna, Szavazás)

A fideszes jelölt állítja, aki nincs jóban a párttal, annak nehezebb lesz megegyeznie a kormánnyal az adósságrendezésről.

Március 10-én vasárnap előrehozott önkormányzati választások lesznek Harkányban. A kampány finisében nem kímélik egymást az ellenfelek.

A kormánypárti Baksai Endre Tamás nyílt levélben támadta a Harkányt jelenleg is vezető Imri Sándort, mondván, a polgármester a kormány adósságrendezésének egyik legnagyobb akadálya. A levél szerint a lemondott polgármester nem kíván együttműködni a Fidesszel és a kormánnyal, ezért veszélybe kerülhet a történelminek nevezett helyzet

Félmilliárddal beljebb

Imri polgármester a Hír24 megkeresésére elmondta, hogy megválasztásakor Harkánynak ötmilliárdos svájcifrank-alapú hitele volt, melyből sikerült közel félmilliárdot törleszteni úgy, hogy a város működése nem került veszélybe és további kölcsönöket sem kellett felvenni. A város adósságrendezése ügyében megkereste Tállai András államtitkár urat, aki személyesen ugyan nem fogadta, de a minisztérium egyik munkatársát tájékoztathatta a város helyzetéről és a lehetséges megoldásokról.

A fideszes jelölt azt nem említi a nyílt levélben, hogy korábban ő vezette a település önkormányzatának pénzügyi bizottságát. Megkeresésünkre Baksai kijelentette, hogy nem érez felelősséget a város többmilliárdnyi adósságáért. „A fürdővásárlásra felvett hitelek a forint brutális zuhanása miatt emelkedtek négymilliárd forint fölé, amúgy az adósság döntő többsége 2006-ban vagy az előtt keletkezett” – tette hozzá.

Leszarházizta

Baksai megjegyezte, hogy – bár a jelenlegi polgármestert nem fogadták – ő személyesen egyeztetett Tállai Andrással a kormány adósságrendezésének pontos menetrendjéről.

A kormánypárti jelölt szerint a konszolidációnak vannak politikai feltételei, hiszen a térség országgyűlési képviselőjeként a tárgyaló delegációban ül az a Tiffán Zsolt, akit Imri Sándor különböző fórumokon folyamatosan becsmérelt és megalázott.

„Vele is meg kellene egyeznie Harkány polgármesterének, akinek személye biztosíték lehet a kormány számára. Olyantól, ne kérjen szívességet Imri Sándor polgármester úr, akit “leszarházizott” – figyelmeztetett Baksai.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik