Belföld

Filmre vitték a Fideszt, több médium kiakadt

Az MSZP a Magyarország ma címmel bemutatott kampányfilmjében engedély nélkül használta fel az általuk készített képeket.

A Blikk – elhatárolódva a szocialista párt kampányától – azt írta: engedélyük nélkül használta fel az MSZP azt a lap által készített táblázatot, amely a Matolcsy-csomag családokra gyakorolt hatásait mutatja be.

A Magyar Nemzet közlése szerint a HírTV és az xnews.hu is tiltakozott, mert a kampányfilmben látható képeket az engedélyük nélkül használták fel, ezért mindketten hivatalos levélben szólították fel az MSZP-t, hogy távolítsák el a jogosulatlanul felhasznált részeket.

Az RTL Klub már vasárnap levélben fordult az MSZP-hez, mert a Mesterházy Attila pártelnök által aznap bemutatott húszperces filmben engedély nélkül használtak fel részleteket a kereskedelmi csatorna híradójából.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) szintén jelezte, tőlük sem kért engedélyt az általuk készített felvételek felhasználásához az MSZP.
Hétfőn Puskás Ferencné, az egykori világhírű magyar labdarúgó özvegye is tiltakozását fejezte ki Puskás Ferenc nevének kampánycélú felhasználása ellen. Vásárhelyi Gábor, Bartók Béla szerzői jogainak magyarországi örököse is kifogásolta, hogy a kampányfilmben felhasználták Bartók Béla nevét és fényképét.

Török Zsolt, az MSZP szóvivője hétfőn az M1 Ma reggel című műsorában azt mondta: szabályszerűen jártak el, amikor a párt kisfilmjében felhasználták az RTL Klub híradójának részleteit. Álláspontjuk szerint a közösségi videomegosztó portálon bárki szabadon felhasználhatja a felvételeket, ha megjelöli a forrását, és ennek ők eleget tettek, mert, mint fogalmazott, egyértelműen és jól látszik, hogy a filmhez használt képanyagok mely televíziótól származnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik