Belföld

Álrendőrök fosztottak ki egy idős hölgyet Abdán

A két férfit Csornán kapták el az igazi rendőrök!

A kapitányságok közötti gyors és szakszerű együttműködés eredményeként, a bűncselekményt követő negyed órán belül elfogásra került az a két férfi, aki Abdán és Kapuváron is rendőrnek adta ki magát. Járőrök karjaiba „szaladtak” Csornán.

Rendőrnek adta ki magát az a két ismeretlen, akik Abdán egy idős asszonyt megszólítva, jegyzőkönyv készítés ürügyén mentek be a nő otthonába 2013. március 04-én délelőtt.

A Bécsi utcában lakó nyugdíjasnak bemutatkoztak, majd egy igazolványt mutattak neki. Elmondták, hogy éjszaka a háza előtt két külföldi férfit fogtak el a kollégáik, akik hozzá akartak betörni. Ezzel kapcsolatban szeretnének meglévő  értékeiről jegyzőkönyvet felvenni.

A 81 éves asszony készségesen segített a civil ruhás  ismeretleneknek, s tanácsolta nekik, hogy helyette, inkább a körzeti megbízottakkal vegyék fel a kapcsolatot. A két férfi végül gyalogosan, dolga végezetlenül  távozott az idős nyugdíjas házából.

Sikertelen próbálkozásuk azonban nem kedvetlenítette el a férfiakat, akiknek Kapuvár volt a következő állomása.

Kora délután keresték fel otthonában az idős asszonyt. Rendőrként mutatkoztak be, mondván, hogy a két hónappal korábban történő lopásával kapcsolatban szeretnének jegyzőkönyvet felvenni. A kisnyugdíjas, csak az idegenek távozását követően vette észre, hogy meglopták. Több százezer forint készpénze és arany ékszere tűnt el.

A kapuvári járőrök és nyomozók összehangolt gyors és szakszerű adatgyűjtésének köszönhetően elrendelték a járművel továbbálló két gyanúsított körözését. Az eredmény nem sokat váratott magára. A csornai járőrök, a városban ellenőrzés alá vonták a Győr felé haladó Peugeot és annak két, budapesti utasát.

Ruházatuk és a jármű átvizsgálása során a lopott pénz és arany ékszer, valamint a két baseball sapka – melyet imitált intézkedésük során felvettek – is előkerült.

A Kapuvári Rendőrkapitányság a két gyanúsított őrizetbe vétele mellett, lopás megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást és  előterjesztést tesz előzetes letartóztatásukra.

A rendőrök vizsgálják azt is, hogy a két férfinak volt-e szerepe korábbi, vagy más bűncselekmények elkövetésében.

A rendőrség kéri az otthonukban egyedül élő időseket, hogy minden esetben őrizzék meg éberségüket!  A rendőrt intézkedése során egyenruhája és szolgálati igazolványa, polgári ruhában szolgálati igazolványa és ötjegyű azonosító számmal ellátott – az azonosító szám helyén más felirat nem szerepelhet –  jelvénye igazolja. Amennyiben kétség merülne fel az intézkedő személyazonosságával kapcsolatban,  a 107-es segélyvonalat tárcsázva, kérhető az intézkedő rendőr beazonosítása az ügyeletes tiszttől. Ne feledjék! A magukat rendőrnek kiadó bűnözőket leggyakrabban a készpénz megszerzése motivál.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik