Belföld

Zorán és Kern András a győri Tavaszi Fesztiválon

Zorán, Pitti Katalin, a Roma Hungaricum, a Magyar Jazz Quartet, Básti Juli és Kern András.

Búcsút intünk a télnek, és beköszönt a tavasz. Ha pedig tavasz, akkor izgalmas és színes programok Győrben! Március 15-én indul a Tavaszi Fesztivál.

A Négy Évszak Fesztivál tavaszi programsorozatának hivatalos sajtótájékoztatóját 2013. március 4-én, hétfőn tartották, ahol Fekete Dávid alpolgármester elmondta, ha beköszönt a tavasz, az Győrben nem csupán a jó időt jelenti, de a kulturális élet felpezsdülését is.

Hermanné Gesztrich Nikoletta az önkormányzat kulturális osztályvezetője hozzátette, a fesztivál március 15-én indul. Nemzeti ünnepünk délelőttjén koszorúzási ünnepségeket tartanak a városban, majd Borkai Zsolt polgármester ünnepi díszközgyűlésen adja át a város díszpolgári címeit és a Pro Urbe Győr díjakat. Este a Városháza előtt a Klapka című rockmusicalt láthatják az érdeklődők.

Serfőzőné Tóth Andrea a Győri Művészeti és Fesztiválközpont igazgatója kifejtette, a Tavaszi Fesztivál keretein belül olyan előadók lépnek fel, mint Zorán, Pitti Katalin, a Roma Hungaricum, a Magyar Jazz Quartet, Básti Juli és Kern András. A világhírű Bobby McFerrin (legtöbben a Don’t worry, be happy című slágere miatt ismerik) a Győri Filharmonikus Zenekarral lép színpadra.

Az egész család számára varázslatos szórakozást ígér a Budapesti Operettszínház Musicalmesék című előadása. A sajtótájékoztatón jelen lévő Janza Kata elmondta, a darabot nem csak gyerekeknek, de a felnőtteknek is ajánlja, mert a mai mesék zenéi mellett a régi, jól ismert magyar kedvencek – mint a Mézga család, vagy épp a Kukori és Kotkoda – főcímdalai is felcsendülnek. Hozzátette, szívesen jön ismét Győrbe, hiszen a Jekyll & Hide musical kapcsán már megismerte városunkat, és annyira megszerette, hogy szabadidejének nagy részét is itt tölti.

A divat szerelmeseinek a Gombold újra! pályázat válogatott anyaga nyújt felüdülést. Ács Zoltán, a Design Terminál kreatív igazgatója kiemelte, látható lesz a tavalyi nyertes, Farkas Anett zsindely ruha sorozata is, aki a győri Széchenyi Egyetem hallgatója.

Ha Tavasz, akkor Ütősfesztivál. Csurák Erzsébet szervező elmondta, április 5-én és 6-án ismét az ütőszene fővárosa lesz Győr, ahol a világ és a hazai élvonal legjobb ütősei és dobosai lépnek a közönség elé. A fesztivál ideje alatt lesz menetzenélés, show dobolás, közös örömzene, afro, latin és  tradicionális japán dobolás. A program legnagyobb sztárja Bobby Rondinelli lesz, aki többek között dobolt a The Wanders együttesben, a Samantha zenekarban, a Rainbowban. Részt vett a Scorpions 1984-es Love at First Sting album rögzítésében, játszott Black Sabbath is. 2010-ben a volt a Rainbow tagokkal „Over the Rainbow” néven turnéra indultak.

Két héten át várja látogatóit ismét több száz babával és mackóval a 17. Nemzetközi Baba és Játékkiállítás.  Egy éves születésnapját ünnepli a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ. Ebből az alkalomból látványos programokkal készülnek a fifikus fizikusok. Az év egyik legszebb ünnepe, a Húsvét is számos érdekes programot tartogat a győriek számára. A fizetős programokra a Győri Látogatóközpontban (9021 Győr, Baross G. u. 21.) vásárolhatók jegyek.

A fesztivál programfüzetét itt nézheti meg!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik