Belföld

Szünetel az Eurovegas-per

Az e hét szerdájára és csütörtökére kitűzött, Eurovegas-pernek nevezett polgári perben a felek az eljárás szünetelését kérték, ezért a tárgyalás elmarad.

Március elsejétől szünetel a magyar-osztrák-szlovák hármas határ közelében építeni tervezett Eurovegas kaszinókomplexum tulajdonjogi pere, amelynek tárgya egy mintegy 15 milliárd forintos üzletrész-átruházás – tájékoztatta a Győri Törvényszék szóvivő bírája hétfőn.

Máté Kinga közölte: a szóvivő pénteken még azt közölte: március 6-án és 7-én tárgyalják azt a “külföldi gazdasági társaságok között folyamatban lévő polgári pert”, amelynek tárgya “48 millió euró üzletrészvételár megfizetése”.

A Győri Törvényszék tavaly októberben azt javasolta a tervezett kaszinóvárosban érdekelt feleknek, kössenek perbeli egyezséget. Erről egyeztettek is a bíróságon az érintettek, megegyezés azonban nem született.

Tavaly nyári hírük szerint az eladók – az LP Beteiligungen GmbH és Rudolf Seyfried volt részvényesek – azért hívták perbe az időközben Eurovegas Hungaryről Centrope Holdings Limitedre keresztelt társaságot, hogy megfizettessék üzletrésze vételárát. A vevő ezzel szemben azzal érvel, hogy a 2006 októberében megkötött, 2007 májusában módosított szerződés alapján a kifizetés még nem esedékes.

Tavaly október elején még azt közölték: a Közép-Európa legnagyobb turisztikai beruházásaként beharangozott, a magyar-osztrák-szlovák hármas határ közeli Bezenye mellé tervezett szórakoztatóközpont felépítése a tervek szerint több mint 300 millió euró összértékű fejlesztés lesz. A projektet felerészben hitelből kívánják finanszírozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik