Belföld

„STOP” az illegális határátlépőknek

Határrendészek és az osztrák rendőrök hét határsértőt és egy embercsempészt tartóztattak felvasárnap Hegyeshalomnál.

Közös akcióban állították meg az M1 autópálya 172 km szelvényében a mosonmagyaróvári határrendészek azt az osztrák rendszámú VW Caddy személygépkocsit, melyet egy pakisztáni férfi vezetett. Az autó utasterében három pakisztáni, valamint egy indiai állampolgár tartózkodott.

A három pakisztáni utas kizárólag a Debreceni Befogadó Állomás területére érvényes igazolással rendelkezett, míg az indiai férfi magánútlevéllel és osztrák tartózkodási engedéllyel igazolta személyazonosságát.

A gépkocsi sofőrje ellen embercsempészés megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult, míg az indiai férfival szemben a rendőrség vizsgálja, hogy volt-e szerepe a külföldiek Ausztriába juttatásban.

A magyar VW Passatot délután ellenőrizte az osztrák-magyar járőrpár, ugyancsak az M1 autópályán, Hegyeshalomnál. Négy afgán utasa, sem jogszerű magyarországi tartózkodását, sem továbbutazásának feltételeit igazolni nem tudta. A Debreceni Befogadó Állomás területére érvényes igazolással rendelkeztek.

Sopronban a határrendészek három marokkói férfit tartóztattak fel. Ők humanitárius tartózkodási engedéllyel igazolták magukat, amely nem jogosította fel őket, hogy Ausztriába utazzanak.

A tíz külföldivel szemben tiltott határátlépés megalapozott gyanúja miatt szabálysértési eljárást kezdeményezett a rendőrség.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik