Belföld

Nem érti az MSZP az RTL Klub baját

torok-zsolt(210x140)(1).jpg (török zsolt)
torok-zsolt(210x140)(1).jpg (török zsolt)

Az MSZP szóvivője szerint szabályszerűen jártak el, amikor a párt Magyarország ma címmel bemutatott filmjében felhasználták a kereskedelmi csatorna híradójának részleteit.

Török Zsolt ezt annak kapcsán közölte hétfőn az M1 Ma reggel című műsorában, hogy az RTL Klub szerzői jogsértés miatt tiltakozott az MSZP-nél, mert a párt a vasárnap bemutatott kampányfilmjéhez engedély nélkül használta fel a televízió híradójának felvételeit.


Fotó: Kummer János

Az MSZP szóvivője azt mondta: álláspontjuk szerint a közösségi videomegosztó portálon bárki szabadon felhasználhatja a felvételeket, ha megjelöli a forrását, és ennek ők eleget tettek, mert, mint fogalmazott, egyértelműen és jól látszik, hogy a filmhez használt képanyagok mely televíziótól származnak.

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke vasárnap mutatta be azt a húszperces kisfilmet, amely a szocialista párt kampányának része, és amely az MSZP véleményét tükrözi az ország állapotáról és az Orbán-kormány hároméves tevékenységéről.
A film bemutatása után az RTL Klub szerzői jogsértés miatt levélben fordult az MSZP-hez, mert állításuk szerint a párt engedély nélkül használt fel részleteket a kereskedelmi csatorna híradójából.

“Az RTL Klub sem korábban, sem a jövőben nem ad segítséget, és biztosít alapanyagot vágott, vagy nyers formában politikai pártok kampányfilmjeinek elkészítéséhez” – szögezték le, egyben azt kérve az MSZP-től, az RTL Híradóból származó részleteket ne használja a jövőben, és a bármely videomegosztó portálon közzétett filmet a szerzői jogi szabályok szerint módosítsa.

Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója a Hír24-nek  elmondta, hogy a csatorna munkatársai a műsorokból nem tölthetnek fel semmit a YouTube-ra. Hozzátette: olyan szerződésük van, hogy amennyiben adásukból megjelenő részletre bukkannak a videómegosztón, azt töröltethetik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik