Belföld

Elolvasná Navracsics levelét az MSZP

Navracsics Tibor, Parlament (Parlament)
Navracsics Tibor, Parlament (Parlament)

A médiatörvénnyel kapcsolatos egyik legfontosabb uniós kérést felülírná a kormány, ezért kíváncsi az ellenzéki párt arra, hogy mit írt a miniszter az Európa Tanácsnak.

Az Európa Tanács magyar delegációjának szocialista tagja szerint nyilvánosságra kell hozni azt a levelet, amelyet a miniszterelnök-helyettes Thorbjorn Jaglandnak, az ET főtitkárának írt – írja a Népszava hétfői számában. A lap szerint Szabó Vilmos erre szólította fel Navracsics Tibort. Úgy vélte, így minden félreértést el lehetne oszlatni arról, hogy betartja-e a kormány a vállalásait a médiatörvény módosításakor.

Az egyik legfontosabb uniós követelést – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökére vonatkozót – ugyanis mégis felülírnák a jelenleg parlament előtt lévő módosító javaslatban – számol be a Népszava.

A médiatörvény február 15-én benyújtott módosítására vonatkozó indítványa szerint a nem lehetne újból kinevezni a médiahatóság és a médiatanács elnökét. Ezen lazítana a fideszes Cser-Palkovics András. A múlt pénteken a javaslathoz benyújtott kapcsolódó módosításában a kilencéves mandátuma után is újra kinevezhetővé tenné a hatóság elnökét, ha megbízatása nem felmentéssel vagy kizárással szűnt meg. Ha elfogadják indítványát Szalai Annamária maradhat a médiahatóság élén akár 2037-ig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik