Belföld

A jövő héten már plusz 18 fok is lehet

A jövő hét elején helyenként még akár mínusz 6 fok is lehet, de aztán melegszik az idő.

E szerint hétfőn túlnyomóan derült, napos időre lehet számítani, a keleti országrészben néhol kevés gomolyfelhővel. Csapadék nem várható. A Tiszántúlon élénk lesz az északi, északkeleti szél, másutt gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 6 és mínusz 1, a legmagasabb hőmérséklet plusz 7 és plusz 10 Celsius-fok között várható.
Kedden a reggeli órákban helyenként átmeneti ködfolt előfordulhat. A minimumhőmérséklet mínusz 6 és mínusz 1 között valószínű. A nappali csúcsértékek várhatóan plusz 8 és plusz 14 fok között alakulnak.

Szerdán felhősebb lehet az ég, de csapadék nem várható. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 5 fok lehet, míg nappal plusz 12 és plusz 18 fok körül alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, szórványosan kisebb esőre, záporra is számítani lehet. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke plusz 2 és plusz 8 fok között valószínű. A nappali csúcsértékek 10 és 16 fok között alakulhatnak.
Pénteken és szombaton nagyobbrészt erősen felhős idő várható, de – főleg délen – napos időszakokra is számítani lehet. Kisebb eső, zápor szórványosan valószínű. Pénteken a legalacsonyabb hőmérséklet plusz 3 és plusz 8 fok között járhat. A nappali maximumok várhatóan plusz 11 és plusz 18 fok között alakulnak. Szombaton a minimumhőmérséklet plusz 2 és plusz 7 között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 11 és plusz 17 fok között várható.

Vasárnap erősen felhős vagy borult idő várható, és már többfelé kell esőre, záporra számítani. A legalacsonyabb hőmérséklet plusz 2 és plusz 7 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 8 és plusz 14 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik