Belföld

Nagy a tét: kezdődik az Eurovegas-per

A Győri Törvényszék a még meg sem épült Eurovegas tulajdonosai közötti pert tárgyalja, melynek tétje egy 15 milliárd forintos üzletrész sorsa.

Máté Kinga szóvivő, bíró közölte: március 6-án és 7-én tárgyalják azt a “külföldi gazdasági társaságok között folyamatban lévő polgári pert”, amelynek tárgya “48 millió euró üzletrészvételár megfizetése”.

A Győri Törvényszék egyébként még tavaly októberben azt javasolta a tervezett kaszinóvárosban érdekelt feleknek, kössenek perbeli egyezséget. Erről egyeztettek is a bíróságon az érintettek, megegyezés azonban nem született.

Tavaly nyári hírük szerint az eladók – az LP Beteiligungen GmbH és Rudolf Seyfried volt részvényesek – azért hívták perbe az időközben Eurovegas Hungaryről Centrope Holdings Limitedre keresztelt társaságot, hogy megfizettessék üzletrésze vételárát. A vevő ezzel szemben azzal érvel, hogy a 2006 októberében megkötött, 2007 májusában módosított szerződés alapján a kifizetés még nem esedékes.

2012 októberében az MTI érdeklődésére még azt közölték: a Közép-Európa legnagyobb turisztikai beruházásaként beharangozott, a magyar-osztrák-szlovák hármas határ közeli Bezenye mellé tervezett szórakoztatóközpont felépítése a tervek szerint több mint 300 millió euró összértékű fejlesztés lesz. A projektet felerészben hitelből kívánják finanszírozni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik