Belföld

Elődöntőt ért Görbiczék szombati győzelme

Szívós, kemény mérkőzés volt a két csapat közötti visszavágó.

Női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntő
GYŐRI AUDI ETO KC – Larvik HK 30-24 (15-13)
Győr, 2200 néző.

Győri Audi ETO: Lunde – Görbicz 4 (1), Lekic 5, Löke 4, Radicevic 2, Szepesi 3, Rédei-Soós 2. Csere: Herr, Kovacsics, Amorim 7, Sirián 1, Orbán 2, Hornyák. Kiállítások: 6 p. Vezetőedző: Ambros Martín

Larvik HK: Leganger, Larsen, Blanco 2, Breivang 3, Hammerseng 5, Koren Riegelhuth 6 (4), Mörk 3. Csere: Edin 3, Breistol S., Breistol K, Sulland 2, Rantala, Wibe, Bille Kiállítások: 8 p. Vezetőedző: Ole Gustav Gjekstad

Szívós, kemény mérkőzés volt a két csapat közötti visszavágó, a második félidő feléig keményen tartotta magát a Larvik. Ezt követően meglépett az ETO, amelynek köszönhetően a végén még egy kis kiengedés is belefért.

„A két héttel ezelőtti győzelmünk ellenére ma is 100%-os teljesítményt kellett nyújtanunk, nagyon kemény meccsre számítottunk, és végül ez is lett belőle. Összességében elégedett vagyok a csapattal, mert rengeteget dolgoztak a mai mérkőzésen is. Azt, hogy ezzel a győzelemmel bejutottunk az elődöntőbe, ajándéknak tekintem, amelyet igazán megérdemelt a csapat. Ennek ellenére nem kezeljük pihenésképpen a további mérkőzéseket, nem spekulálunk, ezután is maximális teljesítményt fogunk nyújtani.” – nyilatkozta a mérkőzésről Ambros Martín, a Győr vezetőedzője.

Andrea Lekic, aki a meccsen nagyon értékes 5 gólt szerzett, az alábbiak szerint nyilatkozott: „Nagyon fair játék volt a mai, köszönjük az ellenfelünknek! Az elmúlt két hétben is nagyon sokat készültünk a visszavágóra, tudtuk, hogy mindent bele kell adnunk, mert a Larvik ellen még egy győzelem után, hazai pályán sem lehet biztosra menni. A siker kulcsa a második félidő volt, amikor a hatékony védekezéssel nagyobb előnyt szereztünk. Ezt a védekezést a továbbiakban is tartani szeretnénk.”

Ole Gustav Gjekstand értékelése: „Az otthoni vereségünk ellenére győzelmi szándékkal érkeztünk, mert a csapatunk idegenben is kemény ellenfél. Azonban sok hibát vétettünk, amelyet nem engedhettünk volna meg magunknak és az ellenfélnek. Ezek után célunk a csoportban a második hely, és ha ez sikerül, akkor a Győrrel találkozhatunk még az idei BL-ben.”

A norvég csapatkapitány Karoline Breivang így nyilatkozott: „Gratulálunk a Győrnek az elődöntőben jutáshoz, tényleg győzni szerettünk volna ma, annak ellenére, hogy tudjuk, a Győrt nagyon nehéz otthon megverni. Mindent bele kellett volna adnunk, el kell ismernünk, hogy a Győr ma jobb volt nálunk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik