Belföld

Nyomozás miatt nézték Benk Dénest a zsaruk

Fel is jelentettek egyszer. Egy hivatásról beszéltem általánosságban, de valaki magára vette.

Benk Dénes és Csenki Attila már évek óta jó barátok, és az előadásaik háttérmunkájában is rendszeresen segítik egymást, de valamiért még sosem álltak együtt színpadra. Most azonban megtört a jég, és a közös rajongók nagy örömére a két humorista úgy döntött, egy olyan produkciót csinálnak, amitől még David Hasselhoff is beájulna.

„A David Hasselhoff beájulna mellett lehetséges címként felmerült még A tokmánytoborzás fortélyai, a Hónaljnövesztés haladóknak, továbbá  A rozmárcsempészet hatása a cisztazsonglőrök magánéletére. Aztán rövid közvélemény kutatás után a David Hasselhoff beájulna győzött. Döntött a közakarat…” – magyarázza Benk Dénes, hogy miért is emlegetik műsoruk kapcsán a Baywatch egykori sztárját.

A közös munka szerencsére nem megy a barátság rovására, és ennek titka talán az, hogy mindketten elfogadóak a másikkal.

„Van egy vicces sztorink erről – meséli Attila. – Dénes megkért, hogy ha megyek hozzá, előtte fél órával hívjam fel. Egyszer azonban épp arra jártam, amerre lakik, és már csak a kapuban csörögtem, hogy ott vagyok. Erre azt mondja, hogy most nem jó, mert a postán van. Már majdnem indultam volna kifelé, amikor hallom ám, hogy ott van az ajtó mögött, és ezt szóvá is tettem. Nagyon leteremtett, hogy miért akarok én beugrani váratlanul, amikor megbeszéltük, hogy mindig felhívom előtte fél órával. Letettük a telefont, és egy kicsit lelkiismeret furdalásom volt, úgyhogy gondoltam, hogy kezdjük tiszta lappal: visszahívtam, hogy 10 perc múlva beugranék. Erre azt mondta, hogy most a postán van, és tíz perc múlva még nem jó. Megértettem a leckét” – teszi hozzá nevetve.

Vicces-váratlan sztorikat persze nem csak az élet hoz, hanem a színpad is. Vannak olyanok, akik talán túl komolyan veszik a viccet, és nem egyszer fordult már elő, hogy valaki aggályát fejezte ki a témákkal szemben, vagy éppen, hogy feljelentették a humoristákat.

„Nekem egy szülői munkaközösség jelezte, hogy méltatlannak tartják azt, hogy a színpadon kifigurázom az Ablak-Zsiráfot. Én is ebből a könyvből tanultam anno sok mindent, és számomra is kedves, de attól még igenis vannak benne olyan rajzok, amik mai fejjel már viccesek, vagy éppen egy kicsit furcsa az értelmük. Persze ez szubjektív vélemény, nem kell, hogy bárki egyetértsen velem” – mondja Attila.

„Engem fel is jelentettek egyszer. Egy hivatásról beszéltem általánosságban, de valaki magára vette. Becsületsértés alapos gyanújával folyt ellenem a nyomozás, de a végére a feljelentés nem állta meg a helyét. Azt azért megnéztem volna, ahogy a kapitányságon a nyomozók nézték a műsort, hogy mit is mondtam pontosan. De legalább volt egy jó napjuk…” – meséli Dénes, aki bár szereti a kemény poénokat, mindig különösen figyel arra, hogy lehetőség szerint senkit se bántson meg.

Hogy mitől is ájulna be Hasselhoff, és hogy mi nem stimmel Csenki szerint az Ablak-Zsiráffal, az kiderül a Dumaszínházban a páros előadásán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!