Belföld

Megszólalt a polgármestert pofozó bányász

ököl (asztalra csap)
ököl (asztalra csap)

Elborította a köd az agyát, ezért ütötte meg a komlói polgármestert – ezt mondta a rokkantnyugdíjas vájár.

„Hallgattam, ahogy a polgármester úr azt ismételgeti, minden rendben és nincs mitől tartaniuk. Nem emlékszem pontosan, mit történt ezután, csak éreztem, hogy elborítja az agyam a köd, és arra gondoltam, most majd meglátod, hogy van mitől tartanod. Aztán elcsattant a pofon.” Ezt mondta a bama.hu-nak Kollár Tibor, aki egy szerdai lakossági fórumon ütötte arcul Polics József komlói polgármestert.

A bányász kálváriája évekkel ezelőtt kezdődött, amikor kis híján életét vesztette egy bányabalesetben. Később jogerős bírósági ítéletben is kimondták, hogy rokkant, és 2009-ben véglegesítették is. Tíz hónapja mégsem kap az államtól egy fillért sem. A törvények megváltozásakor nem kért ugyanis rokkantsági felülvizsgálatot, mert azt hitte, azzal önként lemondana rokkantsági nyugdíjra való jogosultságáról. Azóta pedig hiába fut a pénze után.

A szerdai lakossági fórumon több tucat bányász vett részt, akik a rokkantsági eljárásuk rendezésükről kérdezték a polgármestert. A vita rövid időn belül ordítozásba fulladt. Többen elhagyták a termet, Kollár Tibor azonban a polgármester asztalához lépett és arcon ütötte. A férfi most azt mondja, tisztában van vele, hogy ez nem megoldás, és vállalja tettei következményét. Nem kéri a szakszervezet által felajánlott ingyenes ügyvédi segítséget sem.

A történtek után a férfit a rendőrök azonnal kihallgatták. Mivel hivatalos személyt ütött meg, tettéért akár 3 évet is kaphat .

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik