Belföld

“Matolcsy nevetséges, Varga keze megkötve”

tukacs istván (tukacs istván, )
tukacs istván (tukacs istván, )

A leendő jegybankelnökre és a következő gazdasági miniszterre is nemet mondanak a szocialisták.

Mindkét jelöltre nemmel szavaznak majd az Országgyűlés költségvetési bizottságában a szocialista tagok – erről Tukacs István, a párt képviselője számolt be sajtótájékoztatón, fél órával a grémium ülése előtt.

Tukacs szerint Matolcsy György azért alkalmatlan jegybankelnöknek, mert egyrészt „szakmailag értékelhetetlen teljesítményt nyújtott”, másrészt „közszereplőként nevetségessé vált”. A szakmaiatlanságot egyebek mellett azzal kívánta alátámasztani a képviselő, hogy Matolcsy gazdasági miniszteri érájában „a gazdaság összes fő paramétere romlott”. A nevetségessé váláshoz példaként az elvileg a japán-magyar közös eredetet bizonyító fenékpöttyöket említette.


Fotó: Neményi Márton

Varga Mihályról a következőt mondta lapunknak Tukacs István: „Neki nem volt és nem is lesz mozgástere, a keze megkötve. A jószándákúságát pedig világosan cáfolja, hogy a költségvetési bizottságban gátlástalanul kiszolgálta Orbán téves, káros gazdaságpolitikáját.”

Tukacs felszólítja Matolcsyt: jegybankelnökként „ne ártson”, óvja az inflációs célt, s „ne nyúljon hozzá a Magyar Nemzeti Bank szakértői gárdájához”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik