Belföld

Hajléktalanok raboltak ki egy férfit Nádorvárosban

A sértett egy győri aluljáróban találkozott támadóival. Megverték és kifosztották.

Két hajléktalan rabolt ki egy bezi lakost Győr nádorvárosban. A sértettet megverték, majd bankkártyáját és készpénzét is elvették tőle. A Győri Járásbíróság a két férfi előzetes letartóztatását rendelte el.

Győrben, a vasúti aluljárójában szólította le a két ismeretlen február közepén este, győri szórakozóhelyek felől érdeklődve a sértettet. Mivel ő is épp a közelben lévő kocsmába tartott, a két idegen bizalmába férkőzve, csatlakozott a férfihoz. Iszogattak, beszélgettek, majd kiszemelt áldozatukat az utcára csalták. Ott pénzt kértek a sértettől, aki amint tárcáját elővette, egyikük azonnal kikapta azt kezéből, és  társával együtt faképnél hagyta a férfit. Ő, miután  a távozókat utolérte, ugyan követelte vissza tulajdonát, de eredménytelenül. Válaszként újabb értékeket akartak tőle. Mivel kérésüknek a férfi nem tett eleget, ezért egyikük őt ököllel arcul csapta, majd a földön fekvő, tehetetlen sértett ruháját átkutatva, a bankkártyáját elvették tőle.

A Győri Rendőrkapitányság Életvédelmi Alosztályának nyomozói  a hét elején vették őrizetbe a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két hajléktalant.

Kihallgatásuk során a 21 éves férfi részletes, beismerő vallomást tett. Elismerte hogy a sértettet ő bántalmazta, tárcáját és bankkártyáját ő vette el és a lopott kártyával is ő kísérelt meg készpénzt felvenni.

36 éves társa vallomásában elismerte, hogy csupán szemtanúja volt az eseményeknek. Ő a sértettet nem bántotta, viszont többször felszólította, hogy engedelmeskedjen társának.

Előzetes letartóztatásuk mellett rablás, súlyos testi sértés és  készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást az ügyben a Győri Rendőrkapitányság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik