Belföld

Együttműködik a Vajdaság és Csongrád megye

Újvidéken írt alá együttműködési keretmegállapodást Vajdaság Autonóm Tartomány parlamentjének elnöke, Pásztor István és a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, Magyar Anna.

A Csongrád és a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés képviselői közösen vettek részt a Vajdasági Tartományi Képviselőház Európai Integrációs és Regionális Együttműködési Bizottságának ülésén. Az eseményen szóba került a térség elérhetőségét javító vasúti fejlesztések ügye, a Duna-Körös-Maros-Tisza Euroregionális együttműködés stratégiájának felülvizsgálata és továbbfejlesztése, a tevékenységek összehangolása a szerb-magyar határmenti együttműködési programban, valamint közös projektfejlesztések lehetősége.

Az ülés két együttműködési megállapodás aláírásával zárult. Az egyiket Bács-Kiskun megye közgyűlésének elnöke, Bányai Gábor és Pásztor István vajdasági parlamenti elnök látta el kézjegyével. A dokumentum a közös jégkár elhárító rendszer kiépítését célzó szándéknyilatkozat volt. Csongrád megye és a Vajdaság között pedig a jövőbeni együttműködés céljait konkretizáló szándéknyilatkozatot írt alá Pásztor István vajdasági parlamenti elnök és Magyar Anna, a megyei közgyűlés elnöke.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik