Belföld

Százmillió forintért szállított célgépeket a VT-ASYST Kft. a veszprémi Valeo-nak

Százmillió forintért szállított célgépeket a Videoton Holding Zrt. leányvállalata, a VT-ASYST Kft. a veszprémi Valeo Auto-Electric Magyarország Kft.-nek - tájékoztatta a székesfehérvári cég csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint a vállalat a közelmúltban két gyártó és egy tesztelő gépet szállított le a francia Valeo-nak. Az üzletet még a tavaly nyerték el, aminek eredményeképpen 2012-es árbevételük 100 millió forinttal növekedhetett. A Videoton által tervezett és gyártott célgépek kapcsolókarok tartozékait szerelik és tesztelik majd.

A VT-ASYST Kft. 2012. január elsejétől lett a Videoton Holding Zrt. önálló tagvállalata. Korábban a Videoton lemezmegmunkálással foglalkozó leányvállalatának, a VTES Kft.-nek célgép üzletágaként működött.

A meglévő és új vevőkkel kötött üzleteknek köszönhetően 2012-ben egymilliárd forintos forgalmával rekord évet zárt a Videoton leányvállalata, amely további növekedésre számít 2013-ban. A közel 60 fős VT-ASYST Kft. egyedi gyártó- és ellenőrző berendezéseket szállít megrendelőinek.

Évente mintegy 100 berendezést készítenek, melyből 35-40 nagyobb értékű. Főbb partnereik az autóipari beszállítók, de sok gépet gyártanak orvosi eszközök, háztartási készülékek, mobiltelefonok, villanymotorok előállításához is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik