Belföld

Nőkkel fékezné meg Deutsch a futballhuligánokat

Ötszáz, bizony, szurkolni ment, velszi lány.

“Kizárt, hogy a radikális nemzeti elkötelezettségű, egész testükön Nagy-Magyarország tetkót viselő fiatalemberek körében egyszer csak magától megfogan a jóérzés, miszerint na, eztán szurkoljunk tisztességesen, s elkezdik nevelni a társaikat” – ezt Deutsch Tamás nyilatkozza az FN24 mai nagyinterjújában.


Fotó: Kummer János

A fideszes EP-politikus szerint “ezer kipróbált módszer létezik” a szurkolói mentalitás átalakítására. “A hangadókkal le kell üljön az MLSZ és a klubok vezetősége. Aztán: be kell küldeni például önkénteseket a lelátókra. Angliában megcsinálták, hogy egy csapat kemény magjának tagjai közé beültettek ötszáz lányt. Nem manökeneket, nem hoszteszeket, hanem normális önkénteseket ingyenjeggyel. És onnantól ciki volt állat módra viselkedni, mert jobbra nézett az ultra, csaj, balra nézett az ultra, ott is csaj. Mindenütt csaj… Eleinte biztosan kevés, ha egy „ismeretlen” mordul a másikra, hogy “maradj már, beszakad a dobhártyám a cigányozástól”. Hangadók kellenek, akiket hóban, sárban, jégesőben ott találunk a lelátón, akik, ha rákiabálnak a másikra, hogy – nem tudom másként mondani – „baz’ meg, öreg, megőrültél, megint zártkapus meccset akarsz?”, annak foganatja van.”

Deutsch az interjúban felvetette, hogy “normális stadionokat és hatékony beléptető rendszert” kell kiépíteni. “Az MLSZ most ismét a zászlajára tűzte, hogy minden első- és másodosztályú csapatnál egységes beléptető-rendszer és térfigyelő kell működjön. Hiszen hiába a jogszabály, aminek segítségével kitiltható a partjelzőket szotyis zacskóval dobáló szurkoló, ha a következő héten nem tudom kiszűrni a rendbontót a stadion kapujában.”

Deutsch beszélt arról is, hogy a Felvonulási térről nézi majd a zártkapus magyar-román vb-selejtezőt.

Ha kíváncsi arra, Deutsch mihez kezdene Pippa Middletonnal, esetleg arra, hogy 2014 után is marad-e Brüsszelben, mit gondol a médiatörvényről, Bayer Zsoltról, Putyinról, Matolcsyról, mitől bazmegozik, s mitől mondja azt, hogy a macska rúgja meg – katt ide.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik