Belföld

Medián: belehúzott a Jobbik, már a második

Továbbra is toronymagasan vezetnek a kormánypártok, a Jobbik a második helyen áll – derül ki a Medián közvélemény-kutatásából.

A Medián legfrissebb reprezentatív felmérése szerint alig minden negyedik válaszadó (24 százalék) véli úgy, hogy Magyarországon valóban jó irányba mennek a dolgok. Igaz, másfél éve nem voltak ennyien, mint most (30 százaléknyian), azok, akik az Orbán-kormány eddigi munkáját jónak értékelik. Mindez nem mutatkozik meg a kormánypárt támogatottságában, ami jelenleg 26 százalék a teljes népességben.

Mint a HVG által közzétett Medián-felmérésből kiderül, a Fidesz és a KDNP – a választani tudó biztos szavazók körében – 41 százalékon állnak (januárban 43 százalékon), míg az MSZP 17 százalékon (januárban 27 százalékon).

Bajnai Gordon párttá alakulni készülő Együtt 2014 mozgalmának támogatottsága ugyanakkor a korábbi gyengülés után kissé nőtt – a biztos választók 15 százalékára számíthatnak (januárban csak 7 százalékon álltak) –, míg az MSZP-é gyengült, jelenleg 17 százalékon áll a januári 27 százalék után.

A Jobbik a választani tudó biztos szavazók 19 százalékának támogatását élvezi (a januári 15 százalék után), míg a Demokratikus Koalíció 4 (januárban 2 százalékát), az LMP pedig 2 százalékát a januári 6 százalékot követően.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik