Belföld

Drágább lesz a BKV-hajó

bkv-hajojarat(210x140)(2).jpg (ingyenes, )
bkv-hajojarat(210x140)(2).jpg (ingyenes, )

A hétvégén már 750 forint lesz egy menet.

Májustól lesz drágább a hajózás a BKV-nál. Hétköznap ugyan továbbra is érvényesek majd a havi bérletek, a 24 órás, 24 órás csoportos és 72 órás Budapest-jegyek, valamint a Budapest-hetijegy, továbbá a kerékpárbérlet, a kedvezményes csoportos tanulójegy, a rendezvényhez kapcsolódó jegy, viszont hétvégén már jegyet kell megvenni, amely tavaly 400 forint volt, májustól 750-et kell majd fizetni érte, 15 éven aluliaknak pedig 550-et.

Március közepétől újra sűrűbben

A tavasz beköszöntével, március 15-étől, péntektől a hajók ismét gyakrabban közlekednek majd. Ismét jár majd a Kopaszi-gát (Rákóczi híd) és a Rómaifürdő között a D12-es járat, a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban 60 percenként.

Ezáltal csúcsidőben a továbbra is 60 percenként közlekedő D11-es vagy a D12-es hajók valamelyikére 30 percenként felszállhatnak utasaink közös szakaszukon.

Hétvégenként pedig ismét járnak a Kopaszi-gát (Rákóczi híd) és a Rómaifürdő között 60 percenként induló D13-as hajók. A hajójáratok, ahogyan korábban hírt adtunk róla, ismét megállnak majd a Haller utca kikötőnél.

A téli időszakban sok pénz úszott el az üres járatokon, de nem állíthatták le a hajókat az uniós támogatás miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik