Belföld

Bealkonyult az Arany Alkonynak

arany alkony (arany alkony)
arany alkony (arany alkony)

Visszavonta a működési engedélyt az Arany Alkony idősotthonokat fenntartó Kálvin János Presbiteri Missziótól a fővárosi kormányhivatal – számolt be róla a Magyar Nemzet és a Népszabadság is szerdai számában.

A budapesti kormányhivatal határozatban kötelezte a missziót, hogy 2013. március 31-ével hagyjon fel a szociális szolgáltatásokkal az 1300 idős embert ellátó Arany Alkony otthonokban – írja a Magyar Nemzet. A misszió a határozat átvételétől számított 15 napon belül fellebbezéssel élhet. Amennyiben ezt megteszi, másodfokon az Emberi Erőforrások Minisztériuma dönt a működési engedély újabb visszavonásáról vagy meghosszabbításáról.

A Népszabadság szerint az új fenntartóról külön végzésben rendelkeznek majd. A működési engedély visszavonása miatt ellátatlanul maradó idősek helyzetének rendezése érdekében engedélyezési eljárást folytatnak a feladatellátásra jelentkező – a fővárosi önkormányzat által is támogatott – egyházi fenntartóval, amely az ellátottakat és a dolgozókat is átvenné. Ez aligha lehet más, mint az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség által létrehozott Olajág Otthonok. Ha megkapják a működési engedélyt, a fővárosi önkormányzatot nem terheli ellátási kötelezettség – írja a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik