Belföld

Megújul Székesfehérvár „zöld szíve”

Megújul Székesfehérvár „zöld szíve” a nagy kiterjedésű 11-es számú választókörzet, ahol sok zöldfelület, családi házas lakó övezet, számos intézmény és több kisebb lakótelepi rész is található.

Több ütemben kibővül és megújul a Széna tér

Eltűnik a balesetveszélyes medence, megújul a park, az időseknek kedvezve megnöveljük a zöldfelületet, a fiataloknak sportpálya épül, a második ütemben pedig a legkisebbeknek egy játszóteret alakítunk ki – mondta el Deák Lajosné, képviselő.

Kicserélik a föld alatt futó, negyvenéves csőrendszert is

A Széna tér felújításához kapcsolódva a Széphő Zrt. kicseréli a föld alatt futó, negyvenéves csőrendszert is. Székesfehérvár távfűtő vezetékhálózatának több mint 10 százalékát, egy 4,6 km hosszúságú szakaszt érint a felújítás. Júliusban kezdődik a vezetékek cseréje a Széna Téri Általános Iskolától a Király sorig, szeptemberben pedig a József Attila utca és a Salétrom utca környéke kerül sorra.

A forgalmi rendben is változás áll be

A közlekedési szakemberek véleményét figyelembe véve 2013-ban a Széna tér melletti szakaszon, egy körforgalmi csomópontot alakítanak ki ugyanis a Széna tér – Rákóczi út – Gáz utca kereszteződésében. A területnek jót tesz majd, ha a járművek lelassulva, de folyamatosan tudnak haladni. Van az ott élők számára egy másik pozitív hatása is az átalakításnak, ugyanis a Gáz utcában és a Rákóczi úton közel 100 parkolóhelyet tudnak kijelölni.

Megkezdődik a Nefelejcs utca felújítása

Ciklusokon keresztül örökölték ezt a problémát a képviselők, örülök, hogy ezt a nagy forgalmú utat idén elkezdhetjük felújítani. Mivel nemcsak az útburkolatot, hanem a csapadékvíz-elvezést is meg kell oldani, ezért a jelentős költséggel járó beruházást több ütemben tudjuk csak megvalósítani – fogalmazott az önkormányzati képviselő.

Az Almássy-telepen és a Fáy-lakótelepen is fejlesztések indulnak

Deák Lajosné szólt a körzetben tervezett további közterületi munkálatokról is. Mint elmondta, az Almássy-telepen és a Fáy-lakótelepen is szeretné bővíteni a parkolóhelyek számát, kisebb felújításokat végeztetni a zöldterületeken és a játszótereken. Az elmúlt években számos fejlesztés indult el és valósult meg, ezeket is folytatni szeretnék idén, így a Kisteleki utcában, a Géza és az Álmos vezér utca, valamint a Pozsonyi út Berényi és Németh László utca közötti szakaszán is gyalogos átkelőhelyek kialakítását tervezik. Folytatódnak a körzetben immár több éve zajló buszmegálló felújítások, valamint a Vezér utcák környékén a csapadékvíz-elvezető árkok átvizsgálása, rekonstrukciója.

Az Aszalvölgyi sportpályán is terveznek felújítást

A közösségi térként szolgáló Aszalvölgyi sportpályán is tervez felújítást Deák Lajosné, valamint folytatódnak az egyeztetések a Lehel utcai probléma megoldására is, hogy csökkenjen a Budai útról „egérútként” használt szakasz átmenő forgalma.

„Ha mindezek a nagyobb és kisebb beruházások megvalósulnak 2013-ban, a Szent István Emlékévben, akkor azt hiszem, elmondhatjuk, hogy a 13-as szám szerencsét hoz a városrész lakói számára”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik