Belföld

Lázár János: :)

Egyetlen jellel válaszolt lapunk kérdésére az államtitkár. Nem lennénk most Balog miniszter helyében.

Ahogy ma már – a nol.hu értesülésére hivatkozva – írtuk, bő egy hete különös dísz ékesíti Lázár János miniszterelnökséget vezető államtitkár szobáját: egy Balog Zoltán emberi minisztertől származó bekeretezett levél.

A lap szerint az ügy előzménye, hogy egy kormányülésen a „Szépművészeti Egyetem, illetve a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem” központi támogatása ügyében szóváltás alakult ki Balog és Lázár között.

„A levél tónusa kritikusnak, számonkérőnek tűnik. Egy miniszter levele egy államtitkárnak – fogalmazott a nol.hu forrása. – Ez egy fenegyerekes fricska Lázár részéről egy, a kormányzati hierarchiában fölötte álló miniszter felé. Valószínűleg így demonstrál a levél hangvétele ellen, mert úgy érzi, a vitában neki volt igaza.”

Kedd reggel a FN24 az alábbi kérdésekkel fordult Lázár János titkárságához.

– Van ilyen levél? (Pláne bekeretezve, no pláne a lázári falon.)
– Megnézhető, netán le is fotózható?
– A cikk Szépművészeti Egyetemről és Moholy-Nagy Művészeti Egyetemről tesz említést, de előbbi néven nem létezik magyar intézmény – a Szépművészeti Múzeumról van szó, esetleg a Magyar Képzőművészeti Egyetemről?
– Ha volt egyáltalán vita a két intézmény támogatásáról, annak mi volt a veleje?
– Lázár János kommentálná lapunknak a hírt?

Lázár János röviden válaszolt kérdéseinkre. Így: :)


Illusztráció: Hír24

Olvasóinknak ígérjük, ha bejutunk az államtitkárságra, föltétlenül lefotózzuk és megosztjuk a közzel a fönt jelzett balogi objektet.

Lázár amúgy nem először örvendeztet meg bennünket ilyes esszenciával. Bő egy éve a következő címmel jelent meg vele interjú az FN24-en: S?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik