Belföld

Szeged a tizennegyedik legnépszerűbb magyar város

Légifotó Szegedről (Légifotó Szegedről)
Légifotó Szegedről (Légifotó Szegedről)

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) nemrégiben jelentette meg a kereskedelmi szálláshelyek 2012. évi előzetes statisztikáit - írja a Pénzcentrum.hu.

A KSH előzetes adatai alapján 2012-ben a vendégek 55 százalékát (4, 5 millió főt), illetve a vendégéjszakák 57 százalékát (12, 3 millió éjszakát) a tíz legnépszerűbb város kereskedelmi szálláshelyein regisztrálták, a lista élén szereplő húsz település pedig az összes vendégéjszaka kétharmadát adta.

A kereskedelmi szálláshelyek vendégéjszakaszáma alapján megállapított sorrendben 2011-hez képest újdonság, hogy Zalakaros a 9. helyről a 8. helyre került, valamint Győr bekerült a toplista 10. helyére. Az összes vendégéjszakaszám Győrben negyedével, Budapesten 10 százalékkal nőtt 2011-hez viszonyítva.

A fürdővárosok tarolnak, hiszen Budapest után sorrendben Hévíz, Hajdúszoboszló, Bük, Siófok, Balatonfüred, Sárvár és Zalakaros következnek. Szeged 250 921 vendégéjszakával az előkelő 14. helyen végzett, ami 6 százalékos javulás az előző évhez képest.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik