Belföld

Hetedszerre önti el őket az ár

árvíz ipolytarnócon (árvíz, ipolytarnóc, )
árvíz ipolytarnócon (árvíz, ipolytarnóc, )

A megáradt Ipoly folyó nyolc ház udvarát öntötte el.

Ipolytarnócon vasárnap délutántól már homokzsákokkal védték az ingatlanok bejáratait, hétfőn reggel a 393 centiméterre emelkedett folyó vize elöntötte az ártéri nyolc ház udvarát – mondta el Bolyós Gáborné, a település alpolgármestere. Az érintett lakók közül egyelőre senki nem akarta elhagyni a házát – tette hozzá.

Az Országgyűlés 2011-ben 50 millió forintot különített el az árvízzel folyamatosan fenyegetett nyolc lakás kiváltására, ez azonban nem történt meg 2012 végéig sem, amikor a Belügyminisztérium zárolta a pénzt. Szabó Tibor fideszes polgármester részben emiatt adta be lemondását december végén. Az ipolytarnóci nyolc ingatlant 2009 decembere óta hetedszer öntötte el az árvíz.

Bakondi György, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója csütörtökön azt mondta, nincs ár- és belvízi veszélyhelyzet az országban. A biztosítók ezzel szemben nagy áradásra számítanak, mert rekordmennyiségű hó halmozódott fel a hazai folyók, különösen a Duna, az Ipoly, a Sajó, a Hernád és a Dráva vízgyűjtő területein.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik