Belföld

Új egyesülettel ünnepli születésnapját a Rádió Mi

„Nem csak adni szeretnénk, de befogadni is. Célunk összekötni egymással hallgatóinkat újra igazi közösséget teremtve ezzel Szegeden” – hangsúlyozták a Rádió Mi lemezlovasai.

A szabad és sokszínű Rádió Mi a közösség által és a közösségért kezdte meg működését nyolc évvel ezelőtt. Az akkor még a 89,9-es hullámhosszon sugárzó médium ugyan tavaly elvesztette frekvenciáját, majd műsorszolgáltatását is szüneteltette, ám a közösségi rádió stábja azóta sem tétlenkedett.

Mi a Rádióért névvel új kulturális egyesület született, hogy támogassa a zenei szubkultúrák és kulturális tevékenységek megjelenését, különös tekintettel az önszerveződő kezdeményezések segítésére. Így az alapítók kulturális rendezvények szervezése mellett a Rádió Mi-t is szeretnék életre hívni.

A hagyomány újraélesztésének első lépése a „katicás médium” születésnapjának megünneplése lesz, amit a Rádió Mi indulásának évfordulóján, március 9-én (10-re virradó éjjel) tartanak a szegedi Grand Caféban.

– Az új egyesület a Rádió Mi régi értékeit képvisel: nem csak adni szeretnénk, de befogadni is. Célunk összekötni egymással hallgatóinkat újra igazi közösséget teremtve ezzel Szegeden – hangsúlyozták az egyesület alapítói a Rongy Kocsma hétvégi rendezvényén, ahol a rádió lemezlovasai feleltek a gördeszkás verseny hangulatáért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik