Belföld
diákok, fiatalok (diákok, )

Március 10-éig lehet pályázni a Campus Hungary ösztöndíjakra

24.hu
24.hu

2013. 02. 24. 13:07

A Balassi Intézet által meghirdetett Campus Hungary ösztöndíjakra a hallgatók, a felsőoktatási intézmények oktatói és adminisztratív munkatársai a pályázhatnak.

Az intézet MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a féléves részképzés mellett szakmai gyakorlatra, rövid és csoportos tanulmányútra is lehet pályázni. Az ösztöndíjakra bármely akkreditált magyarországi felsőoktatási intézmény hallgatója benyújthatja kérelmét, aki rendelkezik aktív hallgatói jogviszonnyal, már elvégzett két félévet, legalább középfokon beszéli a pályázott tevékenység nyelvét, és vállalja, hogy hazaérkezése után eleget tesz beszámolási kötelezettségeinek, valamint a küldő, illetve fogadó intézménye támogatja kérelmét.

A konvergencia régiókban (Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl, Dél-Dunántúl) található felsőoktatási intézmények oktatói rövid és hosszú tanulmányútra, adminisztratív munkatársai rövid és csoportos tanulmányútra pályázhatnak. A Campus Hungary Program munkatársai az ország különböző pontjain tartanak roadshow-t egyetemeken és börzéken, hogy minél többen személyre szabott tájékoztatást kapjanak az ösztöndíj-lehetőségekről – írták.

A közleményben felidézték, hogy a program első pályázati szakasza 2012 novemberében sikerrel zárult, ennek eredményeként csaknem 1200 pályázó nyert el Campus Hungary ösztöndíjat és utazhat külföldre augusztus 31-éig. A legtöbb hallgató a Budapesti Műszaki Egyetemről, az ELTE-ről, a Szegedi Tudományegyetemről és a Debreceni Egyetemről nyújtotta be pályázatát. A diákok legnagyobb számban Németországba és az Egyesült Királyságba utaznak, de eljutnak az ázsiai országok közül többek között Japánba, Kínába, Vietnámba és Indiába is, Amerikában pedig az Egyesült Államokba és Kanadába.

A Nemzeti Kiválóság ProgramCampus Hungary TÁMOP-támogatással valósul meg, mintegy ötmilliárd forintból.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.