Belföld

Karácsony vezeti a PM képviselői csoportját

karácsony gergely (karácsony gergely, )
karácsony gergely (karácsony gergely, )

A hatékony országgyűlési munkavégzés érdekében a Párbeszéd Magyarországért (PM) országgyűlési képviselői csoportot hozott létre, amelynek vezetője Karácsony Gergely, helyettese Szabó Rebeka - közölte a párt vasárnap.

Közleményükben ismertetik, hogy a házszabály szerint a képviselők – a képviselői tevékenységgel összefüggő célra – csoportokat hozhatnak létre, amelyek bár nem minősülnek képviselőcsoportnak, de alkalmasak lehetnek az összehangolt parlamenti tevékenységre.

Hangsúlyozzák, hogy a PM képviselői csoportja ebben az új helyzetben is minden erejével képviselni fogja a társadalmi igazságosság, a fenntarthatóság és tiszta közélet értékeit.

És bár már most megmutatkozik, hogy a fideszes többség mindent megtesz annak érdekében, hogy elhallgattassák a számukra “kényelmetlen” kérdéseket is feszegetőket, a PM országgyűlési képviselői csoportja el fog menni a falig, hogy továbbra is hallassa a hangját minden olyan ügyben, ahol hatalmi visszaéléseket, a demokrácia leépítését vagy a szociális válság fokozását észleli – írják.

A képviselői csoport tagjai: Dorosz Dávid, Karácsony Gergely, Jávor Benedek, Szabó Rebeka, Scheiring Gábor, Szabó Tímea, Szilágyi László és Szilágyi Péter.

Kövér László házelnök február 14-én állapította meg a Lehet Más a Politika (LMP) parlamenti frakciójának megszűnését, miután nyolc képviselő bejelentette kilépését az LMP képviselőcsoportjából.

Az LMP megszűnő frakciója helyett ugyancsak országgyűlési képviselői csoportot hozott létre, amelyet Schiffer András vezet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik