Belföld

Esős és enyhe idő várható a tél utolsó napjaiban

A meteorológiai tél utolsó hetének elején esős, enyhe idő lesz, több helyen 10 foknál is melegebb várható.

Hétfőn napközben nyugat, délnyugat felől nagy területen felszakadozik, csökken a felhőzet, a Dunántúl nagy részén akár többórás napsütés is lehet. Továbbra is többfelé lehet csapadék; napközben elsősorban északon, majd estétől délkelet felől egyre több helyen várható eső. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet plusz 1 és plusz 6 Celsius-fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 13 fok között várható, de az Alpokalján és az északi határvidéken ennél néhány fokkal hűvösebb lesz.

Kedden is többfelé várható eső, zápor, nagyobb mennyiségben délnyugaton. Hajnalban nyugaton néhol ónos eső is lehet. A minimumhőmérséklet általában 0 és plusz 5, a maximumhőmérséklet plusz 5 és plusz 13 fok között valószínű.
Szerdán kezdetben többfelé, majd egyre inkább csak délen, délnyugaton várható eső, zápor. A leghidegebb órákban plusz 1 és plusz 6 fok között alakul a hőmérséklet, napközben 5-12 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Csütörtökön az ország nagy részén több órára kisüthet a nap, de délnyugaton, délen helyenként estig erősen felhős marad az ég, és ott elszórtan még lehet eső. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke mínusz 1 és plusz 5, a legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 7 és plusz 12 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik