Belföld

46 szavazat döntött Pázmándon

Virányiné Reichenbach Mónikát (független) választották polgármesternek időközi választáson a Fejér megyei Pázmándon vasárnap, miután 46 szavazattal többet kapott, mint a másik független jelölt, Kutai Tibor - – közölte a Fejér megyei község helyettesítő jegyzője.

Hekman Tibor elmondta, hogy az 1682 szavazásra jogosult választópolgárból 1210-en vettek részt az időközi választáson, ami 71,9 százalékos részvételi arányt jelent. 1194-en szavaztak érvényesen, 16 érvénytelen szavazólap volt az urnákban.

A polgármester-jelöltek közül Virányiné Reichenbach Mónika (független) 620, míg Kutai Tibor (független) 574 szavazatot kapott. A hat képviselői helyért induló tizenhét független képviselő-jelöltre leadott szavazatokat még nem összesítette a helyi választási bizottság.

A jegyző elmondta: a választás napján sem kampánycsend-sértésről, sem más törvénysértő cselekedetről nem érkezett bejelentés. Hekman Tibor szombaton arról tájékoztatta az MTI-t, hogy láncszavazás esetleges alkalmazásáról szerzett tudomást egy pázmándi férfi és tett bejelentést pénteken a helyi választási bizottságnál.

A Fejér megyei Pázmándon azért kellett időközi választást kiírni, mert a képviselő-testület tavaly november 29-én feloszlatta magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik