Belföld

Kövér hétfőn javasol az LMP-s helyekre

kövér lászló (ingyenes, )
kövér lászló (ingyenes, )

Az országgyűlés elnöke a hétfői üléskezdésig további egyeztetéseket tart, hogy kompromisszumos megoldást találjanak az LMP-frakció megszűnése miatt megüresedő parlamenti bizottsági helyek betöltésére.

Ezt Kövér László szombaton, egy Nagykanizsán tartott sajtóbeszélgetésen, a Kisgazda Szövetség és a Kisgazda Egyesület regionális fórumát megelőzően közölte.

Hozzátette: a javaslat részleteit a még hátralévő egyeztetések miatt nem kívánja egyelőre részletezni, “úgy tűnik azonban, hogy ami eddig a nyilvánosság elé került, marad végső döntés formájában is”. Ennek megfelelően Szili Katalin lesz a nemzeti fenntartható fejlődés bizottságának elnöke, a függetlenné vált LMP-sek közül pedig többen megtarthatják jegyzői, bizottsági alelnöki és tagi pozíciójukat.

Közben az LMP halügyben biztat

Az LMP arra biztatja Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztert, hogy az Európa Tanács soron következő ülésein támogassa a februári parlamenti plenáris szavazáson jelentős többséggel elfogadott Közös Halászati Politika átfogó reformját.

A reform nem csupán a tengeri túlhalászat sürgető globális környezeti problémájára ad zöld válaszokat, de közvetlen hatással lesz a hazai haltenyésztés alakulására is. Magyarországnak elemi érdeke, hogy az új szabályozás révén kiemelt támogatást kapjon az ország egyetlen növekvő mezőgazdasági ágazata, az akvakultúra fejlesztése – áll a párt közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik