Belföld

Havazás: visszakozik a meteorológia

havazás (havazás)
havazás (havazás)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat délelőtt visszavonta a korábban kiadott figyelmeztetéseket, mivel a jelenlegi előrejelzés szerint már csak néhány centiméternyi friss hó várható.

Korábban öt dunántúli megyére – Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Zala és Somogy – elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a havazás miatt.

Néhány centi

Az OMSZ szombat délelőtti előrejelzésében azt írta: a csapadék intenzitása a Dunántúlon fokozatosan csökken, majd megszűnik. Délelőtt még néhány centiméter hó hullhat a Dunántúl nyugati-északnyugati részén és a Dunántúli-középhegységben.

A Dunától keletre esőre kell számítani, kivéve az Északi-középhegység magasabban fekvő területeit.

Késő estétől vasárnap reggelig az Alpokalján (Vas megyében, Zala megye nyugati felén, Győr-Moson-Sopron megye nyugati részén) 5 centiméter körüli hó valószínű, majd a hőmérséklet ott is várhatóan mindenhol fagypont fölé emelkedik.

Szombaton a legmagasabb nappali hőmérséklet általában plusz 2 és plusz 8 fok között alakul, de nyugaton 0, a Tiszántúlon 10 fok körüli értékek is lesznek. Késő este többnyire 1 és 7 fok között lesz a hőmérséklet.

Baleset Litérnél

Mindez már nem vigasztalja a Veszprém megyei Litérnél balesetet szenvedett négy autó utasait. A négyből két gépjármű az árokba csúszott, kettő pedig az úttesten képez akadályt, emiatt a forgalom egyelőre egy sávon halad.

A mentőszolgálat megyei mentésirányítója, Kütsán Krisztina azt mondta: a balesetben egy ember könnyebben megsérült, őt a veszprémi kórházba szállították.

Zalában  se jobb a helyzet, több helyütt elakadtak a kamionok, a Bükkben és a Zemplénben működnek a sípályák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik