Belföld

Speciális tükörrendszert terveznek Győr belvárosába

Háromnegyed milliárd forintból akarja fejleszteni belvárosát Győr, a tervek már elkészültek.

Borkai Zsolt polgármester közölte: a városközpont több fontos sétálóutcáján újulhat meg a burkolat és a közvilágítás, az Eszterházy-palota egy energetikai fejlesztés keretében léghűtéses rendszerrel gyarapodhat, az épület előtt pedig kisebb helyigényű kulturális programok kiszolgálására alkalmas rendezvénytér jöhet létre. A fejlesztést uniós pályázati forrásból szándékoznak finanszírozni.

Borkai Zsolt hozzátette: a fejlesztés eredményeként újabb turisztikai attrakcióval gyarapodhat a kisalföldi megyeszékhely. A beruházás része egy olyan speciális tükörrendszer, amelynek elemeiben egyszerre lesz látható a város több emblematikus műemléke, így a Frigyláda, a Mária-oszlop és még egy-két további látványosság.

Fekete Dávid (Fidesz) alpolgármester a sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta: a tervezett fejlesztés illeszkedik a városban az utóbbi hat év során végrehajtott, illetve zajló beruházásokba. A projekt során megújuló kisebb utcák többsége például rehabilitációban már rehabilitált tereket, utcákat köt össze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik