Belföld

Nézhet szexfilmet az erkölcstantanár

tanár (tanár, diák, oktatás)
tanár (tanár, diák, oktatás)

Erkölcsi bizonyítvány és megfelelő végzettség: ennyi kell az erkölcstant tanító pedagógusnak.

Bár – mint írtuk – az önmagát a szülők képviselőjeként aposztrofáló Keszei Sándor javaslatai szerint nem taníthatna erkölcsöt szingli, dohányos, gyermektelen, elvált vagy éppen otthon szexfilmet néző pedagógus, valójában ennél sokkal egyszerűbben lehet erkölcstantanár.

A köznevelési törvény szerint alsóban nem kell külön képesítés, tehát bármelyik tanító néni tarthat erkölcstanórát. Felsőben vagy (etika, filozófia satöbbi) szakos pedagógus, vagy egy hatvanórás továbbképzésen részt vett tanár tarthatja majd azt. Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár biztos abban, hogy szeptemberig elegendő kiképzett pedagógus lesz a tárgy oktatására.

Szeptembertől főszabályként minden elsős és ötödikes gyereknek kötelező részt venni az erkölcstanórán, de – amennyiben az egyházak szerveznek az adott iskolában – választhat ahelyett a szülő hit- és erkölcstanórát is. A hittant pap, lelkész, teológus is tarthatja.

Gloviczki Zoltán úgy véli, a Magyarországi Szülők Országos Egyesületének nagy port kavart javaslatai „számos, már rendezett jogszabályi kérdés mellett jogszabályokban nem rögzíthető, szubjektív etikai normákat kérne számon az állami szabályozástól”. Az államtitkár azonban úgy véli, a pedagógus pályához már eddig is kellett erkölcsi bizonyítvány, s ez elegendő biztosíték, hogy erkölcsileg feddhetetlen kollégák tanítsák a gyerekeket bármely tantárgyból.

Az erkölcstan tanításáról bővebben itt olvashat>>

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik