Belföld

Cigány zászlót tűznének a Parlamentre

A romák a székelyzászló-ügy kapcsán keresték meg Kövér Lászlót.

Egy roma alapítvány szorgalmazza, hogy a cigány lobogót is tűzzék ki a Parlamentre. Szerintük a kormány így fejezhetné ki szolidaritását a romák felé.

„A Roma Club Alapítvány érdeklődve figyeli a kormány azon lépéseit, melyek a határon túli nemzettestvéreink identitását hivatottak megerősíteni. Nem kevésbé vagyunk elégedettek azzal is, hogy a kormány szolidaritást vállal a külhoni magyarok iránt, ezért bízunk abban, hogy ugyanezt a szolidaritást képes felmutatni a magyarországi cigányság felé is, akképpen, hogy a Parlament homlokzatán helyet kap Magyarország legnagyobb nemzeti kisebbségének, a cigányságnak zászlaja is” – írja a roma szervezet közleményében.

A romák azt kérték a magyar kormánytól, Kövér László házelnöktől és Farkas Flóriántól, az Országos Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökétől, hogy a fenti közös erőfeszítéssel és kiállással jelezzék, hogy Magyarország sors- testvéri-és nemzeti közösséget vállal a magyarországi cigánysággal. A Roma Club Alapítvány szerint ennek kiváló megnyilvánulása lehet a Parlamenten elhelyezett cigány lobogó.

Vadászi István az alapítvány elnöke lapunknak elmondta, a klub célja a kirekesztettség megszüntetése, kulturális és oktatási programok szervezése. Emellett, ha szükséges, nyomást gyakorolnak a települési önkormányzatokra, művelődési szakemberekre is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik