Belföld

Híradós cenzúra Simicskának

Simicska Lajos (Simicska Lajos)
Simicska Lajos (Simicska Lajos)

Előbb beszámoltak róla, majd pár óra múlva törölték az LMP Aranytalicska-díjáról szóló cikket a hirado.hu-ról.

Mint arról korábban beszámoltunk, az LMP pénteken Simicska Lajos vállalkozónak, a “közpénzek legsikeresebb begyűjtőjének” ítélte oda az “Aranytalicska-díjat”. Ertsey Katalin képviselő a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir Magyar Hirdető Zrt. székhelye előtt tartott sajtótájékoztatót, amelynek elején át akarta adni a “díjat”. A politikus becsöngetett, de az épületből kijövő férfi azt mondta, hogy Simicska nincs ott. A férfi az LMP által készített, aranyszínűre fújt kicsinyített talicskát, az ahhoz írt oklevelet és az ellenzéki párt antikorrupciós 12 pontját nem vette át.

Az „elismerésről” és a „díjról” a Magyar Távirati Iroda (MTI) is beszámolt, a hírt pedig weboldalán közölte a Hirado.hu is, “Simicska Lajos kapta az LMP Aranytalicska-díját” címmel.

A hvg.hu azonban Ertsey Katalin Facebook-oldalának bejegyzésére hivatkozva rámutatott: a Hirado.hu néhány órával később eltávolította a korábban közölt hírt, a hír eredeti linkjén pedig mindössze annyi olvasható, hogy “A keresett oldal nem található“.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik