Belföld

Akár 10 centi hó is eshet ma

havazás (havazás)
havazás (havazás)

Pénteken ismét egy havazási hullám jön, hétvégén azonban már enyhül az időjárás, akár 10 fok feletti hőmérséklet is várható.

Pénteken országszerte havazás várható, de már kezdetben délkeleten, majd keleten havas esőre, esőre vált át a csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és -6 fok között alakul, délután -3, +3 fok várható – írja az Időkép. Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzést adott ki Magyarország területére péntek éjfélig arra hivatkozva, hogy a délutáni átmeneti csapadékszünet után este délnyugat felől a havazás következő hullámára számíthatunk. Péntek éjfélig általában 3-8 cm friss hó hullhat, de a Dunántúl nyugati, délnyugati részén a kialakuló hóréteg helyenként akár a 10 cm-t is elérheti. A Tiszántúlon viszont a reggelig lehullott mintegy 5 centis hólepel az enyhülés hatására elolvad.

Csütörtök este fél kilenctől változó intenzitással és területi eloszlásban havazott. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkagépei hajnal óta folyamatosan dolgoznak. Az útviszonyokról bővebben itt olvashat.

Szombaton is folytatódik a csapadékos, helyenként szeles idő, kelet-délkelet felől egyre nagyobb területen havas eső, majd eső váltja fel a havazást, legtovább az ország nyugati felében havazhat.

Vasárnap is országszerte csapadékos, szeles idő várható, de már mindenhol esőre kell számítani, helyenként egy-egy zápor is kialakulhat. Tovább enyhül az idő, hajnalban pedig legfeljebb már csak nyugaton lehet gyenge fagy.

Jövő hét elején már csökken a csapadékhajlam, de hétfőn még többfelé ismét eleredhet az eső. Folytatódik a szeles, de enyhe idő, keleten, délkeleten 10 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik