Belföld

A pápáért misézik Erdő Péter

XVI. Benedek pápa szolgálatáért mutat be szentmisét Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke a püspöki testület tagjainak részvételével vasárnap este a budapesti Szent István-bazilikában - közölte az MKPK sajtóosztálya.

Az eseményen részt vesz Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius, valamint meghívást kaptak a közjogi méltóságok is.

XVI. Benedek pápa február 11-én, délelőtt 11 órakor bíborosi konzisztórium során jelentette be, hogy lemond pápai címéről.

Erdő Péter február 11-én körlevélben fordult az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye híveihez és papjaihoz a bejelentés után.

“Értesülve Szentatyánk, XVI. Benedek pápa lemondásáról, amely február 28-án lép hatályba, hálát adunk az Isteni Gondviselésnek mindazokért a kegyelmekért és ajándékokért, amelyekben XVI. Benedek pápa apostoli szolgálata által az Egyházat és az emberiséget részesítette. Különös szeretettel emlékezünk vissza Egyházunk és Hazánk iránti nagylelkű jóindulatára, melynek egyik kiemelkedő jele volt szentéletű vértanúink boldoggá avatása” – írta az esztergom-budapesti érsek.

A rendelkezés szerint a körlevelet az egyházmegyében február 28-ig minden vasárnapi szentmisén felolvassák.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik