Belföld

A kínai Holdújévet ünnepelték Szegeden

Az SZTE Konfuciusz Intézetének rendezvényén a szegedi érdeklődők is bepillantást nyerhettek a hagyományos kínai újévi szokásokba, hagyományokba.

Az SZTE Konfuciusz Intézet csütörtökön délután kínai Holdújévi Ünnepséget szervezett az érdeklődők számára a Rektori Hivatal átriumában. A tanárok irányítása mellett a résztvevők újévi, jó szerencsét hozó kínai karaktereket kalligrafálhatnak, melyek aztán méltó díszei lehetnek az ajtóknak, ablakoknak -tudta meg a Szeged 24 a helyszínen. Az ünnepségen részt vett Újhelyi István, országgyűlési képviselő is.

Az érdeklődők ragacsos rizsgombócokat is készítettek, amely a családi és baráti összetartozás jelképe, ezáltal a kínai újévi menü elengedhetetlen része. A kínai újévi ünnepség időszakának záró eseménye a Lampionünnep, melynek során Kínában a vállalkozó szellemű emberek találós kérdéseket fejthetnek meg, a helyes válaszokkal pedig apró nyereményeket nyerhetnek.

Minderre most Szegeden a magyar érdeklődőknek is lehetősége nyílt. Aki a párjával kereste fel a rendezvényt, az egy fotó erejéig felölthette al hagyományos kínai esküvői jelmezt, az élmény megörökítéséről fotós gondoskodott.

Az estét a résztvevüők a hagyományos kínai újévi menüsorral zárták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik