Belföld

Vágó: „Gyula, legalább ne kamuznál”

zagyva gyula (zagyva gyula)
zagyva gyula (zagyva gyula)

Az LMP-s szerint a jobbikos csak rákente a suttyóságot.

Hétfőn a szavazások után hazament a Parlamentből  és nem tett sértő megjegyzést Osztolykán Ágnesre – utasítja vissza mikroblogján Vágó Gábor, az LMP képviselője Zagyva György Gyula (Jobbik) állításait.

A történet ott kezdődött, mikor Osztolykán Ágnes (LMP) közzétette, hogy a hétfői ülésnap végén megkérdezte képviselőtársait, nem vinné-e valaki haza. Mire olyan válaszokat kapott, hogy „hazaviszlek, de magamhoz”. A félreértelmezett „férfias nagyotmondásba” ekkor beszállt a jobbikos Zagyva: „Attól, hogy cigány vagy, még ledöfnélek!”

A sajtó megkeresésére Zagyvában már lenyugodott a kiskakas és visszakozott, mondván, a beszélgetés kezdetén még nem volt jelen, amikor odaért, akkor arról volt szó, hogy Osztolykánra valaki egy megjegyzést tett.

Hogy bizonyítsa saját igazát, még azt az otrombaságot is megengedte magának, hogy  „mert majd én pont ezekre szoktam ráizgulni”.

Aztán Zagyva inkább ellentámadásba ment át, és a Jobbik nevében kiadott közleményében azt írta: „Szexista megjegyzéseket Vágó Gábor és Ivády Gábor független képviselők tettek Osztolykánnak. Én a közelükben ülve fültanúja voltam a belterjes beszélgetésüknek, amely végén egy mondatot jegyeztem meg kívülállóként, ám az nem úgy szólt, hogy „attól, hogy cigány vagy, még ledöfnélek”, hanem így: „Attól, hogy cigány vagy, még ledöfnének.”

Vágó Gábor a tumblr-en úgy reagált: „Bazmeg, Gyula, legalább ne kamuznál. Az indexnek elismerted, majd a hvg-nek azt mondtad, hogy egy betűeltérés óriási értelmezési különbséget hord magában. Most meg rám kened, hogy tahó vagy. Hétfőn a szavazások után hazamentem, így ott se voltam.”

Később Vágó azt írta, hogy odaállt Zagyva elé, és megmondta neki, hogy „sunyi, gyáva alak”. Vágó szerint Zagyva hosszas keménykedés után bocsánatot kért,  elismerve, hogy az LMP-s tényleg nem volt ott. „De kijelentette, hogy ezentúl ő is mindent kiblogol, mert Ági felrúgta az íratlan szabályokat. Szerinte ha nem akarunk ketrecben élő zombik lenni, akkor nem lehet ilyen kibeszéléseket megtenni, amit az Ági csinált.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik