Belföld

Pénteken megszorításokról döntenek a szegedi képviselők

Az MSZP várakozó állásponton van, a Fidesz-KDNP bizakodó, a Jobbik és az LMP szerint viszont nem fogja elfogadni Szeged idei költségvetését pénteken a közgyűlés.

A Jobbik elfogadhatatlannak minősíti aBotka Lászlópolgármester által jegyzett költségvetési előterjesztést, s bár üdvözli a Fidesz-KDNP módosító elképzeléseit, úgy véli, nem születik majd döntés pénteken a büdzsét illetően. Az LMP is már a “második körre” készül saját javaslatokkal.

A Fidesz-KDNP jó tárgyalási alapnak tartja szerdai, a költségvetési főösszeg 1,6 százalékát átcsoportosítani szándékozó indítványát, s bízik a megegyezésben, míg az MSZP szerint az a kérdés, hogy a frakciók a választások jegyében mennyire akarnak tetszelegni a szavazók előtt, ahelyett, hogy megértenék: együttműködésre ítéltettek.

A Botka László által 36,5 milliárd forinttal tervezett 2013-as költségvetéshez szerdán mintegy 550 millió forintot érintő módosító csomagot nyújtott be a Fidesz-KDNP. Juhász Gyula ezt úgy magyarázta, a polgárok számára elviselhetőbbé szeretnék tenni az amúgy rossz és igazságtalan büdzsét. Többek között a polgármesteri hivatal forrásaiból csoportosítanának át fejlesztési, közterület-fenntartási, közművelődési célokra mintegy 258 millió forintot – árulta el.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik